El Restaurant La Biblioteca Gourmande i AlaballBerros encetem noves col·labaoracions. De la mà del seu chef Guillem Oliva ens comprometem amb la proximitat i qualitat dels productes; posant en valor l’horta del Baix Llobregat.
Comparteixo amb vosaltres les reflexions d’en Guillem: www.bibliotecarestaurant.com
«» m’emociona i dóna sentit al meu ofici, conèixer i escoltar els diferents proveïdors, artesans, recol·lectors, que col·laboren amb nosaltres… El seu compromís amb la producció de qualitat m’obliga a reconèixer i valorar com es mereixen la gran feina que fan per mantenir la nostra cultura i el paissatge tal i com l’hem conegut. No en va, el seu territori és el territori de tots…i el meu compromís és intentar transmetre els seus valors a la gent que s’asseu a taula.
Sempre que podem treballem amb carn de la granja de “Can Mabres”. Allà en Pep ens cria, alimenta i mima vaques que viuen en llibertat absoluta, durant una mitjana de 3 anys. La carn és excepcional i la producció molt limitada. Vaques úniques al país: la seva carn madura durant un mínim de 45 dies. Sovint també treballem amb l’Imanol de Txoguitxo, a Euskadi, que tria vaques velles i impecables de diferents granges per aplicar una maduració molt acurada. Tot el peix que emprem – excepte el salmó, el bacallà, les ostres i els musclos-, és sempre salvatge i de les llotges més properes.
M’agrada molt viatjar. Així puc conèixer altres cultures, “natures” i persones. Però vivint en un país com el nostre – on hi ha tanta varietat i possibilitats-, considero que no té cap sentit fer viatjar els aliments, ni per esnobisme, ni per rebentar preus ni per mandra. Tampoc per manca d’imaginació, de sensibilitat o de consciència.
Aquest esforç que fem cada dia, tan a nivell econòmic com pel temps que dediquem a aprendre i interessar-nos pel nostre entorn i les seves persones no està fet perquè sí. Ho fem per concepte, per com entenem que hauria de ser l’alimentació: de la millor qualitat i amb la màxima responsabilitat. I és que les nostres decisions i accions ens defineixen com a persones i marquen la diferència.»»
Guillem Oliva